Paraclisul Maicii Domnului - săvârşit din nou în Parohia Movileni

Viața parohiei Martie 27, 2013

Anul 2013 a început în parohia noastră cu rugăciuni închinate Maicii Domnului şi cu binecuvântarea IPS Părinte Teofan - Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, care a slujit în luna ianuarie Paraclisul Maicii Domnului în biserica noastră.

După acel moment înălţător, credincioşii împreună cu părintele paroh au rânduit ca această deosebită şi emoţionantă slujbă să continue a se oficia, măcar odată în fiecare lună, de obicei Duminica de la orele 16.00.

Cu ajutorul lui Dumnezeu şi a Maicii Domnului până acum ne-am ţinut de rânduială, astfel că în luna februarie am reuşit să săvârşim Paraclisul Maicii Domnului, avându-l atunci ca invitat pe Pr. Ioan Bădiliţă de la Parohia Fântânele.

Luna aceasta, momentul cel mai potrivit de a sluji Paraclisul Maicii Domnului era Duminică 24 martie, în ajunul sărbătorii de Buna Vestire, lucru care, din nou, a fost împlinit.

În cuvântul său, părintele paroh a precizat că "acum, la începutul postului, o rugăm pe Maica Domnului să ne ajute cu un post binecuvântat şi folositor sufletelor noastre, pentru ca la Paşte să ne deschidem inima cu mai multă bucurie şi să primim în sufletele noastre lumina lui Hristos cel înviat!"

Ne bucurăm pentru acest început bun şi nădăjduim să cream o tradiţie în parohia nostră ca macar o dată pe lună să săvârşit în parohia noastră Paraclisul Maicii Domnului!

Cu binecuvântări,

                                    Pr. Cătălin Bărbosu

În luna Aprilie vom săvârşi Paraclisul Maicii Domnului în Duminica Floriilor, slujbă care va fi unită şi cu slujba Deniei (prima Denie din Săptămâna Mare).

http://movileni.iasi.mmb.ro/8672-ips-mitropolit-teofan-binecuvantat-credinciosii-parohiei-movileni