IPS Mitropolit Teofan a binecuvântat credincioşii Parohiei Movileni

Viața parohiei Ianuarie 30, 2013

Ziua de Duminică, 27 ianuarie 2013, a reprezentat un moment deosebit pentru credincioşii parohiei noastre, deoarece IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a oficiat în Biserica din Movileni slujba Paraclisul Maicii Domnului.

Credincioşii l-au primit pe ierarhul nostru cu lumânări aprinse, simbolizând faptul că această seară va rămâne în memorie lor ca o seară de Paşte în miez de iarnă.

Cuvintele rugăciunii din Paraclisul Maicii Domnului, prezenţa ierarhului în mijlocul credincioşilor şi cântarea deosebită a corului au fost ingredientele care au făcut din seara de duminică unul din cele mai importante evenimente din instoria Parohiei Movileni!

La finalul slujbei, corul Parohiei Movileni a susţinut un mini-concert, alcătuit din două cântări închinate Maicii Domnului şi una închinată lui Dumnezeu, moment care a emoţionat pe cei prezenţi.

Soborul de preoţi a fost alcătuit din Pr. Protopop Toma GradinaciucPr. Petrică Lehaci - Parohia Sf. Nectarie Iaşi,  Pr. Ghe. Epure - Parohia Larga jijia, Pr. Ghe. Dogariu - Parohia Epureni, Pr. Ionuţ Lehaci - Prohia Balciu Miroslava, Pr. George Bamboi - Parohia Pietrărie Bârnova, Pr. Marian Nimerincu - Prohia Rotărie Dolheşti şi preotul paroh.

Răspunsurile la strană au fost date de cântăreţii bisericii Sf. Nectarie din Iaşi.

Să dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate!

                                          Paroh,

                                 Pr. Cătălin Bărbosu

Urmăreşte în secţiunea Video:

- momentul sosirii IPS Teofan şi citirea Evangheliei http://youtu.be/m5DEJ0ACgJs

- concertul susţinut de corul Parohiei Movileni http://youtu.be/CJc8sNWve3g

- toate pozele şi cuvântarile rostite de Pr. Protopop, Pr. Paroh şi IPS Mitropolit Teofan http://youtu.be/QIOAsBQWCv8

Vezi şi articolul apărut în ziarul Lumina şi pe site-ul Mitropoliei http://www.doxologia.ro/actualitate/arhiepiscopia-iasilor/sunteti-primul-mitropolit-care-paseste-aceasta-biserica