Taina Sf. Maslu - mijloc de tămăduire sufletească şi trupească

Viața parohiei Noiembrie 29, 2012

De cinci ani credincioşii parohiei noastre s-au obişnuit ca, în fiecare din cele patru posturi de peste an, să se săvârsească Taina Sfântului Maslu la biserica din Movileni .

Şi acum, când suntem în Postul Crăciunului, în ziua de joi, 28 noiembrie 2012, credicioşii au avut bucuria să guste încă odată din darurile care le împărtăşeşte Dumnezeu prin această Sfântă Taină.

Pe lângă preotul paroh, la slujba de joi au participat alţi patru preoţi: Pr. Petrică Rusu de la Parohia Potângeni, Pr. Marian Bărbieru de la Parohia Forăşti, Pr. George Bamboi de la Parohia Pietrărie şi Pr. Ionuţ Bădiliţă de la Parohia Fântânele.

În cuvântul de învăţătură, Pr. Ionuţ Bădăliţă, care este şi doctorand în teologie, a subliniat importanţa tainei Sfântului Maslu pentru credincioşi deoarece "oferă tămăduire trupului şi iertare sufletului, fiind complementară celorlalte Sfinte Taine care iartă păcatele: Botezul, Spovedania şi culminând cu Euharistia."

La final Părintele Paroh a arătat că "săvârşirea acestei slujbe vine ca un preambul la hramul pe care Parohia noastră îl serbează peste două săptămâni, in ziua de 12 decembrie de Sf. Spiridon, la care sunt aşteptaţi mai mulţi preoţi, dar şi mai mulţi credincioşi."

Dumnezeu să vă dăruiască un post binecuvântat în continuare!

                     Pr. Paroh,

                     Cătălin Bărbosu