Sf. Parascheva a chemat-o la biserică de ziua ei ca să ne mărturisească: "după ce s-a închinat la moaşte, soţul meu s-a lăsat de băut!"

Viața parohiei Octombrie 17, 2012

Sfânta Cuvioasă Parascheva s-a sărbătorit anul acesta în zi de duminică, ceea ce a sporit importanţa acestei zile.

Încă de dimineaţă credincioşii, în număr mai mare decât de obicei, şi-au îndreptat paşii către Sfânta Biserică.

Printre aceştia s-a aflat şi Parascheva Bivolaru din parohia noastră care, de ziua ei a ţinut să ajungă printre primii la biserică ca să se închine la icoane în linişte şi, mai ales, să-i mulţumeasacă lui Dumnezeu pentru binefacerile care au fost în viaţa ei prin intermediul Sfintei Parascheva, al cărei nume îl poartă.

Păstrând o tradiţie mai veche din parohia nostră, părintele i-a oferit la finalul slujbei daruri simbolice, alături de cuvinte de apreciere şi învăţătură, arătând-o ca un model de femeie văduvă, harnică şi nelipsită de la slujbele bisericeşti.

Sărbătorita noastră a ţinut să ne împărtăşească un episod din viaţa ei: "acum mai mulţi ani, pe când trăia bărbatul meu, el avea probleme cu băutura. Într-un an l-am luat cu mine la Sfânta şi, după ce s-a închinat la moaştele ei, soţul meu a fost aşa de impresionat, încât din acel moment s-a hotărât să lupte cu viciul care îl avea şi a reuşit să se lase de băut."

Frumoasă mărturisire care arată încă odată, dacă mai era nevoie, că Sfânta Parascheva lucrează în toţi cei care cu credinţă îi cer ajutorul.

Urăm pe această cale şi celorlalţi credincioşi care poartă numele Sfintei Parascheva multă sănătate şi bucurii duhovniceşti alături de cei dragi!

Cu binecuvântări,

               Pr. Cătălin Bărbosu