Slujbă pentru ploaie în Parohia Movileni

Viața parohiei August 11, 2012

Seceta care s-a abătut asupra ţării noastre a afectat şi Comuna Movileni. Aşa se face că, de peste o lună, în Parohia Movileni din Protopopiatul Iaşi I, la Sfânta Liturghie, părintele paroh Cătălin Bărbosu aduce rugăciuni speciale lui Dumnezeu, pentru ca să trimită ploaie asupra credincioşilor care îi păstoreşte.

În mod cu totul deosebit, Joi 09 august 2012, s-a oficiat o Slujbă pentru ploaie şi în afara bisericii. Credincioşii prezenţi, împreună cu cei patru preoţi slujitori, au invocat în rugăciune ca mila lui Dumnezeu să se reverse şi asupra lor cu ploaie curată la vreme potrivită.

În timpul slujbei, norii adunaţi pe cer au slobozit câţiva stropi de ploaie. După aceasta s-a înseninat, oferind credincioşilor prezenţi un frumos curcubeu.

În cuvântul de învăţătură, Pr. George Bamboi de la Parohia Pietrarie, a subliniat că seceta poate fi rezultatul păcatelor noastre şi al unei societăţi tot mai secularizate în care trăim, aşa cum a fost şi în vremea Sfâtului Ilie. De aceea, avem datoria să ne reevaluăm starea nostră spirituală, să ne spovedim cât mai des pentru a ne elibera de sub povara păcatului, să îndepărtăm vrajba dintre oameni şi să fim mai buni şi milostivi unii cu alţii.

La final, în cuvântul său, părinte paroh Cătălin Bărbosu a făcut referire la curcubeu, arătând că el reprezintă semnul văzut al legământului dintre om şi Dumnezeu încă din vremea lui Noe. Ploaia din timpul slujbei şi apariţia curcubeului arată că Dumnezeu nu ne lasă, însă aşteaptă ca noi să ne schimbăm atitudinea faţă de semenii noştri şi faţă de Dumnezeu, devenind mai buni, mai rugători şi cu inimă mai deschisă petru cei din jur.